Kinderen en kleren, volgens mij een vicieuze cirkel. Wanneer je eindelijk bent uitgewinkeld blijken ze een groeispurtje te doen waardoor de helft plots niet meer past. Of beslissen ze net om een hele tijd in dezelfde maat te hangen, waardoor de kast letterlijk uitpuilt. En je dus hopen meer was hebt, want er is nu immers een heleboel wat vuil kan worden. Geweldig, nog meer was. Daar was ik op aan het wachten.

First world problems, i know. Maar hoe ontzettend chill zou het zijn om elke morgen een setje uit de kast te kunnen nemen. Niet hoeven te zoeken naar de juiste trui of t-shirt die lang genoeg is (want: Bilspleet!). Zowieso heb ik maar een drietal seconden om iets uit de kast te halen want eens de peuter de kast heeft bereikt beslist zij wat er die dag wordt aangedaan. En heel vroeg in de ochtend, nog voor de koffie, lijkt een zomerkleedje op een koude dag of een dikke poezentrui wanneer het dertig graden wordt een goed idee. Alles om de stilte in huis nog eventjes te bewaren.

Minimale kledinguitzetchallenge: check!

Even ter vergelijk: dit was de voor-situatie. Ter verdediging: zeker een derde hiervan kon ik in pakket kopen voor 50 euro en hier hangen zowel zomer als winter door elkaar. Dus toch even aan de slag.

En dit is het geworden. Proper, niet? Intussen zijn de longsleeves helemaal naar de achterkant van de kast geduwd en ziet ’t er nog wat ‘opgeruimder’ uit, maar laten we zeggen dat dit wel een goed compromis is tussen alle seizoenen in de kast te hebben (uitgezonderd puttekewinterweertruien) en ’s ochtends geen drama’s te moeten veroorzaken.

Bovenaan van links naar rechts: pyjama’s, kousenbroeken, zomerkleedjes / speelkleedjes & truien.

Daarna het proper gerief. ‘Chique’ bloesjes, kleedjes enzo.

En onderaan longsleeves, t-shirts, shortjes / rokjes en broeken.

Nu ben ik wel √©rg benieuwd hoe lang ik dit opgeruimd kan houden. So far so good…

One Reply to “Help, mijn kind heeft teveel kleren!”

  1. Hallo lisa,
    Super gedaan. Om tijd te winnen tijddns drukke werkweken maakte ik voor de kinderen peg week een vijftal oakketjes klaar. Dat was in het weekend eventjes werk maar super handig tijdens de ochtendspits. Nu de kids al volwassen zijn ( zouden ze toch al moeten zijn) doe ik dat natuurlijk niet meer maar tijdens het schooljaar doe ik dat wel voor mezelf. Super handig . (Trouwens je hebt een super toffe blog)
    Grtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *