Al een aantal jaar nemen wij de fiets voor het woon-werkverkeer. Jawel, je leest het goed. Moest je dit een tiental jaar terug aan mij hebben gezegd, ik ging je nooit hebben geloofd. Toch is het fietsen stilaan een gewoonte geworden en fietsen we bijna dagelijks naar het werk. Vroeger was dit met een gewone fiets, vandaag doe ik dit met onze elektrische bakfiets. Want tsja, mama zijnde en kind en toebehoren moeten meesleuren. Toch krijg ik vaak de vraag hoe ik dit volhoud. Wel simpel, hieronder lees je mijn vijf redenen om te kiezen voor de fiets.

1. Je haalt een frisse neus

Je mag ’s ochtends nog zoveel liters koffie drinken, niets gaat boven een frisse fit met de neus in de wind. Gegarandeerd succes!

2. Je humeur wordt er beter door

Met de fiets heb je nooit last van file. Je ergert je minder aan het verkeer en hebt eigenlijk altijd een goed humeur. Als het mooi weer is zeker, want tsja, het is mooi weer. Als het regent ben je blij dat je je regentenue meehebt en is aankomen op de bestemming des te leuker. Na het werk is het leuk om even te ontstressen en te bekomen van de drukke dag, iets wat je in de auto toch minder doet.

3. Het is goedkoop

Jawel, met de fiets rijden betekent kilometers uitsparen. Nu is de benzine voor dat ritje naar het werk niet de grootste kost, maar als je hierdoor van twee naar één auto kunt overstappen loopt de winst snel op. Reken daarnaast ook het risico op een ongeluk en slijtage aan de wagen en banden en je zit al snel aan een leuk bedrag.

4. Het is beter voor het milieu

Ik moet eerlijk toegeven dat het milieu me op zonnige dagen iets nauwer aan het hart ligt dan wanneer het stortregent. Maar toch een niet zo onbelangrijke factor. Naast de uitstoot van een wagen is ook de productiekost niet zo goed voor het milieu.

5. Je leeft bewuster

Dit is misschien wel de belangrijkste reden om dagelijks de fiets te nemen. Onze levens zijn zo druk geworden, alles moet zo snel gaan. Elke dag een kwartiertje de dag starten al rijdend naar het werk en de dag afsluiten tijdens het naar huis rijden. Genieten van het zonnetje en de buitenlucht, kindje ophalen en niet hoeven te stressen over de file waarin je bent belandt (mét huilende kleine op de achterbank). Het heeft iets weg van meditatie.

Er zijn dagen dat ik om een bepaalde reden vaker de auto moet nemen en merk dat ik in die periodes toch veel verder van de natuur af leef. De fiets nemen lijkt op dat moment te traag, niet efficiënt genoeg. Maar laat deze versimpeling van mijn leven nu net dé reden zijn waarom ik heerlijk door weer en wind ploeter. Het maakt het leven net ietsje eenvoudiger en makkelijker. Dat kunnen we toch alleen maar toejuichen ?!

Wat doe jij om je leven zo eenvoudig mogelijk te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *