Ik ben zo iemand die graag investeert in kwaliteit boven kwantiteit. Zo zijn er nog enkele dingen die ik dolgraag in huis wil halen. Eigenlijk compleet overbodig en nutteloos, want voor alles hebben we een alternatief die het nog prima doet. Toch gaat mijn hart iets sneller kloppen bij volgende items.

Dé Kenwood waterkoker

Wat zal ik blij zijn als ons goedkoop plastic ding van de Hema het ooit begeeft. Al jaren ben ik dol op de waterkoker van Kenwood. Een aantal jaar geleden kocht ik de KMix mixer, zo’n oerdegelijk en zwaar geval. Voelt robuust aan en als hij ooit stuk gaat valt hij vast te repareren. Deze waterkoker zou zo mooi staan op onze keuken. En nu baal ik stiekem, want het nieuwe model heeft een ander logo die ik helemaal niet mooi vind. Zou ik nog gaan voor het oude model, of gewoon wachten tot onze waterkoker het begeeft en dan een alternatief zoeken… Dilemma. Met een verkoopprijs van 70 à 80 euro is hij ook niet echt goedkoop te noemen.

De Kitchen Aid rasp

Deze rasp lijkt me zo’n handig accessoire voor onze Kitchen Aid. Momenteel hebben we een oude keukenmachine die het rasp-en snijwerk voor zijn rekening neemt. Inclusief heeeeel wat afwas. Omwille van sentimentele redenen gebruiken we deze tot hij uit elkaar valt, maar moest hij ooit echt onherstelbaar ten dode opgeschreven zijn, dan ga ik zonder twijfel voor deze onderhoudsvriendelijke rasp. Kost rond de 80 à 90 euro. Slik.

Frandsen vloerlamp

Deze vloerlamp van Frandsen vind ik ge-wel-dig! Onze goedkope ikea leeslamp is al zeker 10 jaar oud en kochten we in promotie voor 20 euro. Met een écht huis en een échte woonkamer, kan een mooie leeslamp niet ontbreken. Helemaal gek ben ik van de koper versie, maar die neigt naar de 200 (!) euro. De zwarte variant is bijna de helft goedkoper. Toch nog even over slapen, want onze Ikea-lamp doet het eigenlijk prima, en als er een kleuter besluit aan te hangen kan dit ook niet zoveel kwaad.

Nikon D5000 – ofzo

Wat en geweldige foto’s zouden hier niet uitkomen! Mijn huidige Olympus E-510 spiegelreflex is intussen al meer dan 10 jaar oud. Met (de volledige!) drie focuspunten en 10 megapixel merk je dat  het toch wel beter kan. Ik kocht een Olympus camera omwille van de uitstekende kitlenzen, en hier heb ik jaren plezier mee gehad. Nog zelfs, de foto’s die je hier ziet voorbijkomen zijn meestal gemaakt met de Olympus. Toch gebruik ik slechts één lens en overweeg ik de aanschaf van een beter model. Een D3300 of D5000, in principe maakt het mij niet zoveel uit. Wel zal mijn volgende spiegelreflex een Nikon worden, da’s al zeker.

Een mooie Pax-kast

 

Veel vrouwen dromen van een inloopkast. Been there, done that.  Een aantal jaar terug had ik een volledige kamer ingericht als kastruimte, en zelfs toen moest ik per seizoen een deel naar zolder doen. Toen we ons huidige huis kochten moest er dus het één en ander verdwijnen. Het kostte me twee jaar (!) om al mijn kledij in één kast van twee meter breedte te duwen. Zomer én winter samen. Inclusief schoenen. Zelfs nu heb ik spullen teveel en merk ik dat ik toch vaak naar hetzelfde grijp. Een grote inloopkast hoeft dus niet meer. Wat wel leuk zou zijn, is zo’n kast waar je aan de binnenzijde helemaal gelukkig van wordt. Met ruimte voor juwelen, met een lampje dat aanschiet bovenaan… een echte powervrouwenkast zegmaar, waar elk item wordt gewaardeerd en geapprecieerd. Waar je elke ochtend blij van wordt. Maar een dure nieuwe kast kopen als je een perfect bruikbare kast hebt staan doe je niet. Wij niet, althans. Nog niet. Maar moest mijn perfect degelijke, in elkaar gelijmde door veelvuldig verhuizen) kleerkast het ooit bij wonder begeven, dan ben ik een zeer gelukkige vrouw.

Wat staat er op jullie wishlist?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *