In de vakantie een peuter bezighouden… T is een kunst. Omdat ons madam tegen de middag bijna omvalt van de slaap, zochten we iets leuks om te doen dat geen volledige dag in beslag neemt. Het werd het Sealife-park in Blankenberge. De inkom was (indien je online reserveerde) aan promotarief én je kreeg nog een ijsje. Als dat geen goede deal is!

We werden verwelkomd door enkele sexy vissen. Dat, en een fotopeleton voor een ‘souvenir’ van deze geweldige dag. Gelukkig konden we dit ontwijken en waren ze bij Sealife niet opdringerig om toch op de foto te gaan.

De zeehonden-en zeeleeuwenshow startte zodra we er waren, rond 11u. De haai die je hier ziet, en die de hele dag door het park loopt, was de grootste attractie. Als je Norah mag geloven tenminste…

Ze deden wat kunstjes en vertelden wat over de leeuwen en hondjes. Helaas had onze peuter hier nog niet zoveel belangstelling in en duurde de show naar haar gevoel net te lang. Maar niet erg, ze genoot nog na van het dansje van de haai daarnet.

Na de show bezochtten we de otters en de pinguins. De ene helft van het park bevindt zich buiten en aangezien er een bui aankwam, kozen we ervoor om dit eerst te gaan bekijken.

Daarna kwamen de vissen binnen aan de beurt.

Deze leuke koepel waar je onder kunt staan en kunt kijken naar de visjes, is best indrukwekkend.

Bij deze haai zwom er ook een reuzeschildpad. Die was, naast de levensechte dansende haai, het toppunt van de dag. Thuis mochten we het nog een tijdje aanhoren 😉

Mooie Nemovisjes!

Rond 12u30 hadden we alles gezien en gingen we een hapje eten. Wat ik persoonlijk wat jammer vond, was de keuze aan hapjes in het buitengedeelte van het park. Er waren twee kraampjes met hotdogs en hamburgers, en één kraampje met frietjes en frietsnacks, op drie verschillende locaties in het park. Een hamburger met frietjes was gezien de drukte dus niet echt mogelijk, tenzij je graag één van de twee koud eet. Binnen was er ook een restaurantje voorzien, maar die zat met de drukte helemaal vol.  Misschien was het gewoon te druk …

Na ons eten klaarde het op en gingen we nog even naar het zandstrandje met springkastelen. (Daar ontdekten we trouwens nog een worstenkraam.) We aten ons gratis ijsje op en keerden rond 14u15 met een sleepy peuter terug naar huis.

De moeite waard? Zeker! Het park is net te kleinschalig voor een volledige daguitstap, maar je houdt er een kindje toch een halve dag zoet. Vooral oudere kindjes zullen de bordjes met info over de visjes zeker weten te waarderen. Bij mooi weer kun je achteraf lekker genieten van de rust op het bijhorende zandstrandje. Ga als het kan wel in de voormiddag, dan is het nog niet te druk.

Nog tips voor een leuke (halve) daguitstap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *