En toen was het stil …

En bleef het stil …

Eerst en vooral mijn excuses voor de stilte op deze webpagina. Ons leven stond de laatste maanden nogal op zijn kop, en dan gaat je aandacht vooral naar de basisbehoeften zoals eten, slaap en écht sociaal contact. Nu we enkele maanden verder zijn vind ik echter nieuwe energie, en hoop ook op deze plek het schrijven terug op te kunnen pikken. Want die energie, ik zal het nodig hebben.

We verwachten namelijk een tweeling. Jawel, twee stuks. Ons leven wordt er begin 2018 niet één maar twee stuks rijker. Geheel onverwacht, dat wel. Ons huis is niet echt voorzien  op vijf inwoners en praktisch wordt het een hele uitdaging. (Hoe plooi je nu alweer een peuter en twee maxi cosi’s in een bakfiets?) maar we zijn er klaar voor. Toch ongeveer 😉

Het eerste trimester is voorbij en het was er één met vooral veel misselijkheid. Véééél misselijkheid.  Uitroepteken. Vanaf de eerste test tot bijna 17 weken kwam de misselijkheid in vlagen. Ons leven werd hier dus vaak op afgesteld. Ook was ik stukken misselijker dan toen ik zwanger was van onze dochter. (Nee, de link tussen dubbel misselijk zijn en dubbel zoveel baby leg je op dat moment niet echt)
Ochtendmisselijkheid, mijn voeten! Gelukkig bereikte die aan 17 weken een knaller van een hoogtepunt, waarna het plots stukken beter ging.

Momenteel ben ik 19 weken ver en begint de energie terug te komen. Ik kom terug toe aan het huishouden en val niet (altijd) meer om 19uur in standbystand in de zetel. We (Lees: ik, want vriendlief is allergisch aan bloem) bakken sinds kort zelf ons brood en op vlak van ecologisch / economisch leven merk ik dat we ook een sprongetje vooruit gaan. Ookal moet ik nu vaker de auto nemen wegens teveel last van dubbelbaby-ennogeenpeuter-dragen. Binnenkort wordt het ook iets kalmer op het werk, waardoor er misschien wat meer tijd is voor die huiselijke gezelligheid. En babyvoorbereidingen, uiteraard!

Ik houd jullie op de hoogte…

XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *