Een kersverse tweeling en daarnaast nog een peuter in huis, help! Kan niet anders dan één grote chaos zijn, toch?  Helaas, ik zal jullie moeten teleurstellen. Het leven met zijn vijven gaat best wel vlot. Correctie: toch vlotter dan ik een aantal maanden geleden had gevreesd gedacht.  Ik geef je graag een kijkje in een doordeweekse mama-van-drie dag.

4u45: Opstaan!

Arthur is wakker. T is te zeggen, hij krijst het huis bijeen nog voor het etenstijd is. Krampjes, auw! De jongens voeden we gelijktijdig en tussen de voedingen proberen we 3 uur te laten. Zo drinken ze het best, anders heeft Oskar de neiging om in slaap te vallen en onvoldoende binnen te krijgen. De laatste voeding was om 2 uur ’s nachts, dus neem ik hem nog even bij me om te knuffelen. Op mama’s buik slapen lukt wel nog. Heerlijk, nog eventjes kunnen slapen.

5u15: Flesjestijd

Rond kwart na vijf begint Oskar ook te bewegen. Dit is het moment om in te grijpen, want als je wacht tot ze allebei honger hebben krijg je een dubbel concert. Ik neem Arthur mee naar de badkamer om te verversen en drop hem samen met een flesje bij papa. Daarna is het Oskar zijn beurt. Rond 5u45 ligt iedereen weer in bed. Rond 6 uur mag papa opstaan. (Hoera, de werkende mens!). Rond 6u15 hoor ik Norah uit haar kamer komen.

6u40: Opstaan #2

Ook voor mama is het tijd om op te staan.  Naast een peuter aankleden had ik me nog graag gedoucht, en als ik dit nu niet doe dan komt ’t er deze ochtend helemaal niet meer van. Douchen wordt ’t dus, ookal offer ik hiervoor een kwartiertje nachtrust op. Voor zover je ’t nog nachtrust kunt noemen toch, want er ligt inmiddels een peuter naast me die haar helft van het (MIJN!) hoofdkussen opeist.

7u: Koffie. Koffie!

Papa is ondertussen de deur uit. En mama heeft nood aan koffie. No comment! Gelukkig is Norah vandaag een blije vogel. DAT maakt een mens zijn ochtend goed.

7u45: Nog ff de was doen

Het werd een bijzonder vlotte ochtend, dus we lopen een halfuur voor op schema. Hoe je peuter bezighouden tot de oma-opa schooltaxi arriveert? Samen een wasje plooien, uiteraard. Die was moet ik dagelijks beginnen bijhouden of dit komt niet goed. Heb ik vorige week helaas mogen ondervinden, toen ik in het weekend twee daagjes ‘vrijaf’ nam. Gelukkig kwam de kraamhulp gisteren to the rescue.

8u15: Rust in huis

Norah is onderweg naar school. Gelukkig, want de baby’s beginnen onrustig te worden en de combinatie peuter-school-deadline en hongerige-huilende-baby’s proberen we te vermijden. Ik leeg nog een deel van de wasmanden die boven staan.

9u: Badje voor Oskar

Voor één keer is het nu Oskar die wakker is. Omdat hij nog niet vergaat van de honger geef ik hem een snel badje in de wastafel. Daarna gaan we naar beneden en drinken we een flesje. Arthur heeft ’t waarschijnlijk geroken, want net toen we begonnen aan de fles werd hij huilend wakker. Sorry jongen, maar nu even mama-Oskar tijd. En helaas voor Arthur drinkt Oskar héééél op ’t gemak. *Ff hoofd koelhouden*

Voordeel: Mijnheertje Arthur heeft zijn woede afgereageerd in de pamper. Zou dit de oplossing zijn voor de moeilijke stoelgang? *Denkt na …*

10u15: Crisis afgewend

Zo, dat ging vlot. Kwart na tien en al anderhalve baby gewassen en gevoed. Oskar ruikt babyfris maar Arthur was zo over zijn toeren toen ik eenmaal boven kwam dat hij morgen wel proper wordt gewassen. Een mens moet prioriteiten stellen, zeker als alles dubbel is … Nu snel het huishouden inhalen. Een leger aan flesjes wassen, de badkamer opruimen, alle bedden openslaan, het eten voor vanmiddag / deze avond voorbereiden … Huismoeder ten top.

Oeps… net op tijd bij de oven om de quiche te kunnen redden!

13u30: Melkjestijd

En daarna ff chillen! Genieten van de rust in huis. Nog ff wat kleine huismoederwerkjes en daarna een welverdiend… Koffietje. Na acht maand amper koffie te hebben gedronken doe ik er naar mijn idee toch wel goed aan door. T is een fase, maak ik mezelf maar wijs.

16u15: Family of 3

School is uit, daar is onze vrolijke Peuter terug. Bij thuiskomst eet Norah eerst wat, zo blijven we de gekende suikerdip-pret na school wat voor. Daarna wat spelen en uiteraard… televisiekijken. Waar we met één kindje nogal principieel waren in koeken en televisietijd wordt alles met drie in huis heel wat soepeler. Iets met je ’t niet moeilijker maken dan nodig, want één mama vs drie kindjes vraagt soms om wat flexibiliteit.

18u: Papa is thuis

Hoera! Altijd feest, zowel voor mama als voor Norah. Een extra paar handen is vanaf dit uur echt wel handig. (Snap je ‘m? 😀 – Sorry, vanaf nu begint de vermoeidheid toch wat toe te slaan.)

19u: bedtijd voor Norah

Melkje drinken, pyjama aan, tandjes poetsen en huppa… Met papa naar boven voor een laatste verhaaltje. Mama doet de ochtendshift, papa de avondshift. Goed geregeld, toch?

20u: Bezoek

Nog wat kraambezoek, dus hapjestijd. De eerste dagen na de geboorte waren allesbehalve plezant en veel bezoek kwam er toen niet. Dat halen we nu dubbel en dik in.

22u: Slaapwel!

Wij kruipen er vroeg in, want vannacht moeten we er rond 2u opnieuw uit en om 5u start de dag opnieuw. Zzzzzzz….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *