Bon, het is zover. Byebye kerstvakantie, hallo 2019. Waar we in 2018 probeerden ons schip boven water te houden, hoop ik het komende jaar toch wat meer routine te vinden. Om zo toch wat minder te moeten en wat meer te kunnen. Leuke artikels schrijven voor deze website bijvoorbeeld. Vanaf morgen ga ik opnieuw aan de slag en sta ik er enkele ochtenden per week alleen voor. Gedaan met uitslapen tot 7 uur in de ochtend (! – Oh jawel). Hallo koffie! Mezelf VS 3 kindertjes, hoe gaat dat in zijn werk? Benieuwd naar onze routine? Lees dan snel verder.

5 uur – Dit is het uur dat vriendlief opstaat. Met andere woorden: I’m on my own. Alle gehuil die vanaf nu uit één van de kinderkamers komt is volledig voor mij. Meestal kan ik wel slapen tot rond 5u30, soms zelfs langer, maar dit is meestal een gestolen uurtje.

6 uur – Opstaan! Bibi hier sluipt in alle stilte richting badkamer. Meestal 5 à 10 minuten later gevolgd door een kleine Norah. Op ’t gemak naar het gemak gaan zit er niet meer in. Gelukkig is ze best wel flink. Als er op dit uur al enkele wakkere broertjes moeten worden geëntertaind tijdens mijn ochtenddouche dan heb ik tenminste al een Chinese vrijwilliger.

6 u 30 – Norah en de broertjes worden gewassen.

7 uur – Norah aan de ontbijttafel, de broertjes krijgen hun melkje in de sitter. Eigenlijk zou ik, nu de broertjes ’s ochtends ook een boterhammetje eten, dit een kwartiertje moeten vervroegen. Echt snel of proper eten snappen die nog niet. Fruit voor de klas wordt gesneden en mama probeert een lauwe (vaak koude) koffie tussen de bedrijven naar binnen te werken.

7 u 35 – De tafel wordt afgeruimd en crisissen worden afgewend. Vuile pampers verschoond, soms nog eens een vers tenueke. Schoenen aan om tegen 7u55 allemaal klaar te zitten IN de auto.

8 uur – Toerke voorschoolse opvang

8 uur 10 – Toerke crèche

8 uur 30 – Let’s go, werken tot 17u30.

17 u 45 – Toerke crèche

18 uur – Toerke naschoolse opvang. Als de papa thuiswerkt dan doet hij Norah naar school en gaat hij ze halen en ‘winnen’ we een kwartier, maar vandaag dus niet.

18 u 15 – Alle kuikens zijn thuis, dus is het etenstijd! Ik ben er goed in geworden om tegen 18u30 iets relatiefs gezonds op tafel te toveren. Tegen uiterlijk 19 uur zijn we van tafel want dan is het pyjamatijd. Norah speelt nog een kwartiertje of kijkt nog wat tv en gaat dan naar boven.

19u20 – Terwijl papa met Norah boven is, geef ik de jongens hun melkje en steek ik ze in bed. Dit duurt tot ongeveer 20 uur.

20 uur – Eindelijk rust en stilte in huis. Nu heeft mama een uurke om het slagveld enigszins op te ruimen en alles klaar te zetten voor morgen. Als we helemaal gek doen wordt er zelfs een was gedraaid of gedweild. Of kleren in de kasten gestoken. Overdag iets productiefs gedaan krijgen is toch maar vragen om stress, dus doen we nu een uurtje goed door.

21 uur – Chillen maar! Nog een uurtje me-time (lees: tv kijken terwijl we bij een glas wijn gezellig enkele wasmanden plooien en mijmeren over hoe romantisch ons leven wel niet is geworden), om vervolgens gelijk een blok in slaap te vallen. Toch voor een uurke of twee, want de baby’s zijn zo ondervoed dat ze ook ’s nachts scheel zien van de honger.

Zo… Hoe ziet jullie dag eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *