Wat doe je als je kleuter een drama maakt van eten? Taartjes bakken! Ik had er niet veel hoop in, want mevrouwtje vindt alles wat samen wordt gekapt in één bord niet zo plezant. Maar wat werd dit een succes!

Het principe is simpel: men neme een vel bladerdeeg en kiept er wat eetbaars in. In dit geval: gebakken gehakt en puree met erwtjes. Met het restje bladerdeeg versierde ik de bovenkant, want een Engelse ‘pie‘ is volgens het Lief pas een ‘pie‘ als er ook bladerdeeg bovenaan ligt. Kieskeurig? Nee hoor! Eens alles bijeengekapt duw je het taartje in de oven en laat je het een halfuurtje op 180 graden bakken. Intussen is heel de keuken terug proper en kun je nog een wasje draaien.

Excuseer voor de snelle foto’s, maar dit was letterlijk een ‘tussen de soep en de patatten’ verhaal. Die zul je trouwens wel vaker zien passeren, want met drie kindertjes, een huishouden en een job schiet er niet veel tijd meer over om te gaan bloggen. Maar soit, we doen ons best en houden jullie op de hoogte. Hopelijk heb ik jullie toch wat kunnen inspireren in de keuken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *