Ik beken: ik ben een luie moeder. Met drie kindertjes in huis moeten we creatief omspringen met onze tijd. Elke dag verse kost maken voor de baby’s is een schittende theorie. In de praktijk gebeurt het echter vaker dat ik rond 11u met (in het beste geval) één krijsende baby rondloop. Om dan nog gezellig papjes te staan brouwen, ik dacht het niet. Dus vriezen wij in. Jawel, je leest het goed. Wij vriezen onze groentepapjes in!

Kind en Gezin geeft als advies om elke dag verse kost te maken voor uw baby. Het liefst met dagverse groente, of toch tenminste slechts enkele dagen oud. Want, met een baby in huis heb je wel tijd en zin om elke andere dag naar een markt of boer te gaan om de volledige 400 gram aan groentjes.

Niet dus.

Wij hebben een speciaal vak gereserveerd in de vriezer voor allerhande papjes. Groentepap en ook enkele verdwaalde fruitpapjes. (Oh jawel, ook fruitpap zou ik uit de vriezer durven geven, loedermoeder die ik ben!). Dus eens in de zoveel tijd gaan we enkele uren aan de kook en bereiden we een heleboel Lekkere Hapjes. In het dubbel, uiteraard. Vers van de boer of uit de tuin en zonder bewaar-of smaakstoffen. Héérlijk bio. Sorry Kind en Gezin, voor ons even geen Pottekes.

Deze keer:

  • Spaghetti bolognese: Wortel, courgette, tomaat, pasta & rundsgehakt
  • Knolselder met zoete aardappel
  • Boontjes met courgette
  • Zurkelstoverij met ei
  • Knolselder en broccoli

Wij kunnen alvast weer eventjes weg. Wat maken jullie zoal van combinaties voor Baby?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *