Welkom bij een nieuwe rubriek op Spookjesland: Lekker snel. Omdat het soms érg snel moet gaan in de keuken. In deze terugkerende rubriek deel ik enkele van onze favoriete -ultrasnelle- recepten die ook door kindertjes worden gesmaakt. We bijten de spits af met een snelle bladerdeegpizza.

Eigenlijk is bladerdeegpizza gewoon een chique woord voor twee vellen bladerdeeg met wat eetbaars tussen. Zelfs Norah vond het lekker, want ‘smaakt naar croissantjes’. En als het naar croissantjes smaakt moet het wel fantastisch zijn. Zeker ’s avonds, wanneer Peppa Pig staat te wachten en je haar enkel met een lichte vorm van chantage aan tafel krijgt.

Dus… Je neemt een velletje bladerdeeg en die beleg je zoals een pizza. Ik gebruikte pesto, cottage cheese (puur toeval hoor, dit kregen we als staaltje bij de Collect & go), hesp en geraspte kaas. Gooi er vooral op wat dringend op moet.  Living on the edge enzo.

Hierover leg je het tweede vel bladerdeeg, druk de randen goed aan. In het midden maak je een cirkeltje met een glas. Daarna snijd je alles in (min of meer) gelijke stukken. En rollen maar.Hierover nog wat eigeel… in de oven op 180 graden tot hij mooi bruin ziet. Min of meer een kwartier, maar vertrouw vooral op je gezond verstand (en ogen) bij het bereiden. Het zou hier niet de eerste keer zijn dat er iets verkoold uit de oven komt wegens het té trouw volgen van een recept 😉 Et voilà. Klaar is Pizza!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *