Maaltijdboxen, het lijkt alsof elk zichzelf respecterend druk gezin er gebruik van maakt. Wij hebben onze ideale maaltijdbox echter nog niet gevonden. Toen Marley Spoon met een actie kwam (#nospon) wou ik toch even testen of dit iets voor ons gezin is. Hoe is de Marley Spoon-week bevallen? Je leest het hier!

Marley Spoon is een maaltijdbox die focust op gezonde, duurzame gerechten.  Ze proberen afval te vermijden en focussen op kwaliteit en smaak.

De gerechten komen in losse zakken met begeleidende kaartjes. Lekker simpel in gebruik, ik ben fan! Door het beperken van een extra doos wordt er gedacht aan het milieu, ook de begeleidende kaartjes zijn gemaakt van gerecycleerd papier. Echt afvalvrij is een box niet, maar je merkt wel dat er moeite werd gedaan.

Het nadeel van de zakken is dat alles wat moeilijk in de koelkast past. De droge voeding er uit halen kan al helpen ūüėȬ†¬†De koelkast uitkuisen om plaats te maken ook… Hier was het wat proppen maar moeilijk gaat ook.¬†

Hiervan krijg ik een klein beetje een raar gevoel. Milieubewust: Check. Biologisch en duurzaam: check. Kan er dan niets worden gedaan aan het overtollig gebruik van plastic verpakkingen?

Het maken zelf vond ik eerlijk gezegd niet zo tijdsbesparend. Alle ingredi√ęnten zijn vers (Hoera!) en vaak biologisch (dubbel hoera!). Maar heel eerlijk bezorgde de combi verse ingredi√ęnten, een nieuw recept en drie jengelende kinderen me lichtjes stress.¬†

Groot pluspunt: de porties zijn goed. In tegenstelling tot Hello Fresh, waar wij écht niet voldoende mee hadden, is de box voor 2 personen ruim voldoende voor twee grote eters of een grote eter, een medium eter en een peuter.

De gerechten zelf zijn soms iets té experimenteel voor onze Westvlaamse boerenmentaliteit. Familyproof zou ik ze niet altijd durven noemen. Van de vier gerechten vielen er twee echt in de smaak, één was eetbaar en één hebben we helaas vriendelijk gedeeld met de kipjes. Al nam ik met de keuze voor scampi een risico, had ik vooraf moeten weten.

De salade en burger vielen enorm in de smaak, al kookte ik voor de peuter nog wat extra aardappeltjes.

 

Voordelen

  • Snel
  • Gemakkelijk
  • Biologisch
  • Mits een kortingscode best wel goedkoop, zonder wat aan de dure kant

Nadelen

  • Geen Belgische kost
  • Ondanks de pogingen om de box milieuvriendelijk te maken zit er nog veel verpakt
  • Relatief veel tijd nodig voor de bereiding

 

Een Marley Spoon box bestellen was leuk om ff te doen. Wekelijks komt ‘ie er niet in, maar moest er zich nog een actie voordoen sluit ik een nieuwe bestelling niet uit. Dan kies ik wel voor 3 gerechten ipv 4, zodat de gerechten ons misschien iets meer liggen.

Welke maaltijdbox zijn jullie fan van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *