Een tijdje terug maakte ik voor dochterlief deze tipi. Als (hormonaal en zwangere) mama werd ik meegesleurd in de Sinterklaasgekte, maar no way dat ik +100 euro zou uitgeven aan een (weliswaar mooie) tent. Vooral niet als je ’t kunt maken voor een 20-tal eurootjes en twee avonden plezier. Dus, op een blije woensdag trokken mama en dochter naar de Kwantum, op zoek naar een hip Scandinavisch uitziend stofje.

Daarna nog een ritje Hubo, op zoek naar bamboestokken van 2 meter lang. Feit, in de Gamma waren ze goedkoper, maar daar waren ze mogelijks niet meer beschikbaar. Iets met het verkeerde seizoen en een grote tipigekte enzo. Dus die extra euro (?) was mijn gemak wel waard.

De volledige omschrijving vind je hier. Ik maakte de 100 cm wat minder breed, Norah haar kamer is nu ook geen balzaal. En ’t is nog steeds een klein meisje, daar hoort een leuke compacte tipi bij. 😉 Ik voegde aan de ingang twee knoopsgaatjes toe zodat hierdoor een touwtje kon worden gestrikt. Met het restje stof maakte ik nog een bijpassend kussensloopje, kwestie van alles toch mooi assorti te hebben.

Het resultaat mag worden gezien, al zeg ik het zelf. 😉 Dochter blij, dus mama blij. En de tipi? Die staat er na enkele maanden nog steeds. Hoera!

 

One Reply to “Maak eens een tipi”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *