Elk meisje heeft een keukentje nodig. Joepie, alweer zo’n lomp ding waar je steeds tegenaan kunt lopen. En mag afstoffen. Terwijl er een grote kans is dat er amper naar wordt omgekeken eens het nieuwe eraf is. En oh ja, ook meestal wel een aardig centje kost. Dus mag je na aanschaf van zo’n keukentje niet alleen klagen over de kletterende pannetjes, maar ook over hoe duur het leven niet is geworden met kleine kinderen.

Nèh.

We hadden twee bijzettafeltjes teveel. Iets met een kleuter die meer ruimte nodig had om te spelen, en tafeltjes op zich zijn nu geen ideaal speelgoed. Ik redde ze van een tocht naar de kringloop (daar kwamen ze trouwens een aantal gaar geleden ook vandaan) en pimpte ze met nog meer oud gerief die we nog hadden liggen. De foto’s spreken volgens mij voor zich.

.

Het plan was om onder het kookfornuis nog een oventje te voorzien. Dit monteerden we met velcro maar bleef er af vallen. We zijn er nooit aan toegekomen om dit af te werken aangezien het keukentje voor ons klein meisje al perfect was. Haar fantasie heeft momenteel geen voorgefabriceerde oven nodig. Maar misschien ooit, dan is het snel aangepast.  Het kookfornuis kan ook worden gebruikt als tafeltje, lekker multifunctioneel.

De oude kraan kregen we cadeau. Het RVS potje hadden we nog liggen. Beiden zijn vastgekleefd aan het tafeltje.

De doek werd gemaakt van een oude lap stof

Het kookfornuis werd gemaakt met krijtbordverf

De knopjes komen van een andere kast die uit mekaar viel.

 

Zo, alweer een lekker budgettair & ecologisch projectje. Zelf vind ik het erg leuk om dingen ineen te knutselen. Je spaart niet alleen geld uit, maar stimuleert ook de creativiteit van je kleintje.

Wat zal het volgende projectje worden… Iemand ideetjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *